Процес виготовлення стрижнів Концерна “Nicmas”

Виготовлення стрижнів АТ «Полтавського турбомеханічного заводу» Ливарного виробництва з SQJ610 лужної фенольної смоли Італійського виробництва фірми Mazzon, затвердіння СО2 (резол-СО2)

Переваги та характеристики SQJ610 лужної фенольного гудрону затвердіння СО2 (резол-СО2):

Процес виготовлення стрижнів полягає у чому?!

Для виготовлення стрижнів потрібний спеціальна суміш. Віна складається з кварцового піску та смоли, пісок і цю смолу змішують у спеціальних бігунах для приготування стрижневих та формувальних сумішей. Коли вона готова її відправляють на стрижневу ділянку для виготовлення стрижнів.

Саме виробництво складається з того, що береться стрижневий ящик набивається спеціальним складом, якщо стрижневий ящик великий то стрижня виходить велика при цьому застосовується пневматичне трамбування, потім склад заморожуємо вуглекислотою (СО2) в результаті чого йде реакція самої смоли – застигання, яке знаходиться в самому складі вуглекислоти та в процесі реакції цей склад твердне. Потім стержень виймається із стержневого ящика, зачищається і виконується окраска, спеціальна для ливарного виробництва антипригарним покриттям, яке в процесі заливки форм не дає пригар на відливку. Це антипригарне покриття зменшує об’єм робіт уже далі при обрубці лиття, обрубщику менше роботи в уборці пригарів усіх речей, які пов’язані із заливною формою, так як висока температура може давати пригари.

Є спеціальні стержневі ящики, вони різноманітні, вага стержня може складати від 500 грам до 150 кілограм і більше.

Що відбувається зі стрижнем далі?

Після заливки металом стержень вибивається із заготовки, і в подальшому цей склад вже не використовується, оскільки на формовочній лінії Омега, регенерує форми. Вони ідуть на вибивну решітки і цей же регенерат навпаки кришиться в пісок переходить в сипучий і далі використовується. Але стержня вже не підлягає для роботи, вона вибивається і викидається.

За часом виготовлення стержень, невеликий займає 3 хвилини, великий займає 8 хвилин. Також стержні виготовляємо на діафрагму для ротора парових турбін, все залежить від діафрагми, але приблизно по вазі від 400-800 кг. бувають 1200-1500 кг. вони виготовляються 2-3 дня і це більш трудомісткий і точний процес, необхідна точності до міліметрів, а то і сотих міліметрів.

Ось такий точний і клопітливий процес проходить виготовлення стержнів, а це всього один із процесів, які необхідні для початку роботи до заливки та отримання якісної відливки.